fredag 8. oktober 2010

Typografi

Denne gang fikk vi en øvingsoppgave i skrift. I den første oppgaven skulle vi bruke skriftkomposisjoner. Jeg skulle bruke forskjellige skriftfamilier og de forskjellige kontrastene. Form kontrast, styrke kontrast, størrelses kontrast, valørkontrast og dynamisk kontrast. Jeg skulle skrive vågen videregående skole i alle disse forskjellige kontrastene. Slik ble resultatene:


- Øverst på bildet ser du jeg har brukt en slags graffiti type skrift, under er det en bold antikva, og under en regular antikva.




- På den midterste har jeg brukt en grotesk bold skrifttype, og under en slags løkkeskrift med seriffer, som står i kontraster til hverandre. Nederst har jeg brukt en slags western antikva. 


- På den øverste her har jeg brukt den vanlige Times New roman, som hører til antikva familien. I den andre linjen har jeg brukt en Bold Verdana som hører til den groteske familien. Helt nederst valgte jeg å bruke rød, for å gjøre kontrastene sterkere.


- På denne nederste, på bilde over har jeg også prøvd å få til styrke kontrast, og har også endret på størrelse (det har jeg ikke gjort på noen av de andre)




I den andre oppgaven skulle vi skissere 'Vågen Videregående Skole' for hånd, med bokstavhøyde på ca. 4cm. Vi skulle lage én i antikva og én i grotesk




I den tredje oppgaven skulle vi lage et t-skjorte design som vi skulle lage til en bestemt målgruppe. Jeg valgte å lage et merke som var til personer fra 14 til 25 år. Merket kaller jeg for 'Bearwear', rett og slett fordi jeg heter Bjørn. 
Slik ble resultatet:





torsdag 7. oktober 2010

Tekstverktøy

Denne oppgaven gjorde jeg egentlig ved en feil, men syntes den ble  kul, og la den derfor ut :) Det jeg har gjort her er å ha fått teksten til å følge Pathen til en sirkel jeg lagde ved å bruke Ellipse Tool. Etter jeg hadde lagt teksten rundt ved å bruke Type on a path tool. Etterpå kopierte jeg rundingen og skriften og la den oppå den gamle, deretter skreiv jeg noe nytt på den nye rundingen, over den gamle. Det jeg måtte gjøre etter dette var gjort, var å snu den øverste sirkelen slik at den kom nederst, slik som du ser på bildet. Bildet av kameralinsen lastet jeg bare ned fra google, og redigerte det fort og enkelt i Photoshop.

Kamerfunksjoner

Motlys situasjon: En motlys situasjon er en situasjon, der en sterk lyskilde, f.eks sola, er i bildet og fører til at motivet blir mørkt og kan miste sin kontur. I stedet for at sola lyser opp motivet i et vanlig bildet, er sola rettet mot kameraet og man får en "motlys" situasjon.
Dybdeskarphet: Når du skal ta et bilde må du velge et punkt som skal være maksimalt skarpt. Når du fokuserer på dette punktet, vil du som regel se at et område foran og bak dette punktet også ser ganske skarpt ut. Dette området kalles dybdeskarpheten. Størrelsen på dybdeskarpheten er avhengig av flere faktorer: Blenderåpning, brennvidde, avstand til motivet og forstørrelsesgrad. Den er derfor delvis et resultat av valg du gjør, men aldri helt og fullt under din kontroll.

fredag 1. oktober 2010

Fotomontasje - Tutorial

1. Nå skal jeg vise dere hvordan dere kan gjøre slik som i fotomontasje oppgaven. Det første du gjør er å laste opp så mange bilder du har tenkt å bruke i bildet. Nå har jeg lastet opp to bilder bare som et eksempel. Vi skulle enten bruke Polygonal Lasso toolMagnetic Lasso tool eller bare Lasse tool. Jeg valgte å bruke Magnetic lasso tool for å sleppe å sitte å bruke Eraser(E) over 100 ganger. 




2. Her har jeg markert området jeg vil kopiere med Magnetic Lasso tool. Det neste jeg gjør er å kopiere det markerte området med å holde inn tastene Cmd+C, så trykker jeg på bildet jeg skal bruke som bakgrunn og limer inn det som jeg nettopp kopierte med å  holde inn tastene Cmd+V.












3. Nå som det markerte området er kopiert over til det andre bildet, bruker jeg Move tool (V) for å flytte utklippet der jeg vil ha det. Du bestemmer selv hvor du vil ha det.
















4. Siste steg er å få utklippet til å se litt mer ekte ut. Det jeg gjør da er å bruke Eraser(E). For å ta vekk det hvite og skarpe kanter rundt utklippet. Til slutt plasserer jeg bare utklippet der jeg vil ha det, og det er det. 

Det er ikke så vanskelig som det kanskje ser ut til å være.



torsdag 30. september 2010

Pictogram

Vi fikk i oppgave å lage et ikon som skulle være fra et ungdomssenter, cruise-skip eller en barnehage.  Du kunne f.eks lage et do-skilt, nødutgang osv. Så da valgte jeg at jeg skulle lage et ikon fra et ungdomssenter. Så jeg lagde en MPD 24(Beatmaskin) så skulle vise at kunne du lage beats på henvist plass

Jeg lærte en del om Adobe Illustrator når jeg holdt på med denne oppgaven. Jeg lærte om å bruke forskjellige brushes, og om forskjellige skrifttyper som jeg trengte å bruke når jeg skulle ha skriften på beatmaskinen. 

onsdag 29. september 2010

Fotomontasje!

Vi fikk i oppgave å lage ett bilde der vi skulle ta fem bilder og legge dem oppå hverandre, og deretter sette han/hun i samme bilde om og om igjen, slik at personen skulle se forskjellig. Jeg og kompisen min, André, bestemte oss for at vi skulle ta bilder av han mens han spilte basket, men det ble det ingenting av, pga dårlig vær! Så da stakk vi til han og slik ble resultatet: